Ga naar de inhoud

Het Stadsarchief ’s‑Hertogenbosch is een onderdeel van de Gemeente ’s‑Hertogenbosch. Deze erfgoedinstelling houdt zich bezig met het verwerven, bewaren en ontsluiten van het papieren erfgoed van de gemeente. Het archief vormt het geheugen van de Gemeente ’s‑Hertogenbosch. Daarnaast verzamelt het ook archieven van andere instellingen en personen binnen het grondgebied van de gemeente. En bovendien ook beeld- en geluidmateriaal en kranten, tijdschriften en boeken. In totaal gaat het om meer dan 800 archieven, ruim 7 kilometer aan archiefmateriaal.


In de les wordt u meegenomen in de geschiedenis van het Stadsarchief en het hoe, wat en waarom van archiefzorg in ’s‑Hertogenbosch. Vervolgens maakt u kennis met de belangrijkste bronnen in het Stadsarchief. Allereerst via een historische film over ‘s‑Hertogenbosch. Tenslotte neemt u een uniek kijkje in het depot van het archief, waar zeven eeuwen Bossche geschiedenis ligt opgeslagen.

 Jac. Biemans is sinds 1999, als medewerker Educatie en PR, verbonden aan het Stadsarchief ’s‑Hertogenbosch, maakt deel uit van de Werkgroep Boschlogie en is docent

Rooster voorjaar 2024 groep 1 Rooster voorjaar 2024 groep 2