Ga naar de inhoud

Mystiek van de Sint-Jan

De Sint Jan van ‘s-Hertogenbosch is een van de meest indrukwekkende en mystieke kathedralen van Nederland. Met zijn hoge torens, rijke versieringen en glas-in-loodramen biedt deze kathedraal een unieke en mystieke sfeer die velen over de hele wereld blijft fascineren.

De mystiek van de Sint Jan komt voort uit de chaos van beelden, kleuren en symboliek, die allemaal lijken te vertellen van een mysterieuze en diepere betekenis. Een van de meest opvallende elementen van de kathedraal is het beeld van de “Zoete Lieve Moeder”, dat telkens weer duizenden pelgrims trekt.

De Sint Jan is echter niet alleen mystiek en mysterieus, maar ook historisch en religieus. De kathedraal is een getuigenis van de lange en soms turbulente geschiedenis van Nederland, en biedt een kijkje in het katholieke geloof en de tradities van het land.

Vanuit 3 verschillende uitgangspunten wordt de Mystiek van de St. Jan besproken. De module bestaat uit drie lesochtenden waarbij theorie en aanschouwelijk worden gecombineerd.

Docenten
De lessen worden gegeven door een groep bestaande uit Trudy van Lierop, Robbie dell’Aira en Hennie Verstappen.

Aanmelding VolBekijk het rooster