Ga naar de inhoud

De Afdeling Erfgoed van de gemeente ’s‑Hertogenbosch verzorgt het archeologisch en bouwhistorisch onderzoek in onze gemeente. In de afgelopen 40 jaar is door dit onderzoek een schat aan gegevens en vondsten verzameld die ons een geschiedenis van stad en omgeving laten zien zoals we die veelal nog niet kenden, van de verre prehistorie tot en met de 20ste eeuw.

Deze geschiedenis maakt de Afdeling Erfgoed wereldkundig in publicaties, tentoonstellingen en via digitale media. Maar hoe wordt het onderzoek uitgevoerd, m.a.w. hoe is de praktijk van de archeologie en bouwhistorie in ’s-Hertogenbosch? Dat is het onderwerp van deze Boschlogie-module.

‘Archeologie en bouwhistorie in de praktijk’ bestaat uit 4 lessen. De eerste les is een introductie op werk en werkplek (Groot Tuighuis*) van de afdeling Erfgoed, onderdelen archeologie en bouwhistorie. In les twee en drie worden het bouwhistorisch en archeologisch onderzoek behandeld. De vierde en laatste les geeft een beeld van de verwerking van de onderzoeksresultaten tot een publieksvriendelijke presentatie.

Docenten:
De lessen worden gegeven in het voorjaar door drie medewerkers van de Afdeling Erfgoed ‘s‑Hertogenbosch.
Dick van de Vrie (publieksactiviteiten en educatie afdeling) verzorgt de introductie
Maarten Enderman (bouwhistoricus) de praktijk van het bouwhistorisch onderzoek.
Ronald van Genabeek (gemeentelijk archeoloog) het archeologisch onderzoek.

Aanmelding Gesloten Bekijk het rooster